Emojit emotionaalisena tukena työpaikkailmoituksissa

Emojit työpaikkailmoituksissa? Onko se edes mahdollista? Entä miten mahdolliset hakijat reagoivat tällaiseen viestintään?

Emojit muodostavat nykyään suuren osan viestinnästämme. Olipa kyseessä WhatsApp, Facebook tai Instagram. Tuskin yhtään lausetta lähetetään tai kirjoitetaan ilman, että tekstin loppuun lisätään sopiva hymiö ilmaisemaan tekstin tunnelmaa.

Seuraavassa artikkelissa SEO for Jobsin tiimi tutki, mitä etuja hymiöt voivat tarjota hakijahankinnassa ja missä vaiheessa liian monet hymiöt johtavat siihen, että koko asia liukuu epäammattimaisuuteen. Tähän asti emojien lisääminen työpaikkailmoituksiin ei ole ollut mahdollista useimmilla palveluntarjoajilla, mutta Google for Jobs on muuttunut, jos olet valinnut palveluntarjoajaksi SEO for Jobs - palvelun.

Mitä ovat emojit?

Ensimmäinen kysymys, johon on tietenkin vastattava, on: Mitä emojit ovat ja mihin niitä käytetään? Emojit ovat pieniä kuvaelementtejä, yleensä tunnekylläisiä kasvoja, jotka voidaan lisätä tekstiin tai viestiin. Tällä välin ne eivät kuitenkaan ole enää vain hymyileviä hymiöitä, vaan myös esimerkiksi eläimiä, esineitä ja muita pieniä kuvia, jotka tekevät tekstistä elävämmän.

Mitkä ovat emojien edut?

Lähettäjän viestiä tuetaan emotionaalisesti pienillä kuvilla, joiden tarkoituksena on ensisijaisesti välittää tunteita ja tekstin tunnelmaa. Kuvaelementtien avulla vastaanottaja saa välittömän käsityksen siitä, mihin suuntaan viestin tulisi mennä. Lisäksi hymiöitä käytetään usein tekstien selkeään jäsentämiseen. Pienet tekstistä erottuvat värielementit helpottavat kappaleiden tunnistamista. Työpaikkailmoituksista ei tietenkään välitetä lukemattomia erilaisia tunteita, mutta hymyilevät tai iloiset hymiöt voivat jättää sympaattisen vaikutelman (esim. 🤗). Google for Jobs - palvelussa on vain vähän suunnitteluvaihtoehtoja, joten hymiöt ovat hyvä tapa parantaa työpaikkailmoituksia visuaalisesti. Ja kuten jo mainittiin, kasvohymiöiden lisäksi voidaan lisätä esineitä. Yritykset voivat hyödyntää tätä tehdäkseen työpaikkailmoituksistaan elävämpiä ja selventääkseen kuvattua toiminta-aluetta (esimerkiksi tätä emojia voisi käyttää 🌍, jos yritys haluaa tehdä itsensä tunnistettavaksi kansainväliseksi). Emojit erottuvat suoraan ja erottavat näin työpaikkailmoituksen kilpailijoista. Toinen etu, erityisesti Google for Jobsin kohdalla, on se, että erityisesti nuoret, jotka tuntevat sosiaalisen median ja siten myös emojien käytön, aloittavat työnhakunsa Googlesta. Yritykset voisivat siis käyttää tätä houkutellakseen tällaisten ihmisten huomion ja kohdentaakseen nuoret hakijat emojien avulla.

Emojien käytössä on kuitenkin oltava varovainen, erityisesti työpaikkailmoituksissa. Muutama hyvin sijoitettu kuvaelementti voi herättää hakijan huomion. Jos hymiöitä kuitenkin yhdistetään liikaa, teksti voi yhtä nopeasti vaikuttaa lukukelvottomalta ja epäammattimaiselta.

Tässä näet kaksi esimerkkiä samanlaisesta työpaikkailmoituksesta. Yksi ilman ja yksi emojien kanssa:

Stellenanzeigen mit Emojis können die Aufmerksamkeit von Bewerbern erhöhen.
Stellenanzeigen mit Emojis können die Aufmerksamkeit von Bewerbern erhöhen.

Miten hymiöitä voidaan käyttää?


Google for Jobs - palvelun luettelonäkymässä emojit voivat auttaa työpaikkailmoitusta saamaan enemmän huomiota ja siten erottumaan kilpailijoista. Tämä onnistuu esimerkiksi käyttämällä 🔥- tai 🛑-hymiötä. Erilaiset luettelointihymiöt voivat myös olla erittäin hyödyllisiä, sillä muuten Google for Jobsissa ei ole juuri lainkaan luovia vaihtoehtoja luettelointien tai ryhmittelyjen näyttämiseen. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää emojia, kuten ✔️ ja ✅.

Miten työpaikkailmoitukseeni voidaan lisätä emojeja?

Jos olet valinnut SEO for Jobs - palvelun palveluntarjoajaksi, voit lisätä työpaikkailmoituksiisi hymiöitä, jotka näkyvät sitten Google for Jobs - palvelussa.

Tämä voi tapahtua seuraavilla kahdella tavalla:

  1. Jos työskentelet työpöydällä, voit yksinkertaisesti kopioida hymiöt esimerkiksi Googlesta ja liittää ne SEO for Jobs - työkaluun.

  2. Jos työskentelet mobiililaitteella, kuten matkapuhelimella tai tabletilla, hymiöt on yleensä jo integroitu näppäimistöön, jonka voit sitten vain valita.

Täältä löydät luettelon usein käytetyistä ja hyödyllisistä hymiöistä, jotka voit yksinkertaisesti kopioida:

🔥 🛑 ✅ ✔️ 😊 😄 😘 😁 👌 💬 👏 🤝 ❤️ 🎓 📧

Päätelmä

SEO for Jobs - palvelun avulla voit nyt tukea Google for Jobs - palvelussa olevia työpaikkailmoituksiasi hymiöillä, mikä tekee teksteistäsi elävämpiä ja henkilökohtaisempia. Emojit tarjoavat monia etuja, joiden avulla työpaikkailmoituksesi erottuu kilpailijoista ja herättää hakijoiden huomion. Asianmukaisesti lisätyt kuvaelementit voivat parantaa ilmoitusta ja houkutella lisää hakijoita.

Kirjoittaja: SEO for Jobs Editorial Team
Julkaistu 15.09.2021
Päivitetty 15.09.2021
Muut artikkelit ...
Haluatko kokeilla Google for Jobs - palvelua? Luo ilmainen tili nyt.

Konsultointi ilman velvoitteita

Autamme sinua mielellämme neuvojen ja tuen avulla, jotta voit listata työpaikkailmoituksesi Google for Jobs - palveluun ja hyödyntää kaikki sen tarjoamat mahdollisuudet.

Julia Weber
Google Jobs asiantuntija
Hanki sitomatonta neuvontaa nyt. Soitamme myös mielellämme takaisin - kirjoita meille vain lyhyt viesti.
Pyydä takaisinsoittoa
Kaikki tiedot lähetetään salattuna.

Se toimi

Vastaamme sinulle viimeistään osoitteessa . Jos asia on kiireellisempi, meidät tavoittaa osoitteesta +49 40 228 161 329 tavoitettavissa.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Luo ilmainen tili nyt ja luo ensimmäinen työpaikkailmoituksesi ilman velvoitteita.

Julia Weber
Google Jobs asiantuntija
Hanki nyt sitomaton konsultaatio.
Rekisteröidy ilmaiseksi
Kaikki tiedot lähetetään salattuna.

Tarkista maksutta

Tarkista muutamassa sekunnissa, ovatko työpaikkailmoituksesi valmiita Google for Jobs - palveluun.

Onnittelut. Olet jo erinomaisesti valmistautunut Google for Jobsiin.
Tarkista nyt
Kaikki tiedot lähetetään salattuna.

Testitulos

Esikatselu on ladattu ...
Näytä tulos
Saavutettavuus
Hyvä alku. Työpaikkailmoituksesi on helposti saatavilla, ja sen latausaika on sekuntia.
Saavutettavuus
Tarkista linkki , koska se ei ole käytettävissä.
Sisältö luettavissa
Säätiö on luotu. Työpaikkailmoituksen sisältö on koneellisesti luettavissa.
Sisältö luettavissa
Koska linkkiä ei valitettavasti voi käyttää, emme voineet tarkistaa, onko sisältö luettavissa.
Valmiina Google for Jobs-palveluun
Onnittelut - työpaikkailmoituksen skeematiedot ovat käytettävissä. Näin Google for Jobs voi listata työpaikkailmoituksen
Valmiina Google for Jobs-palveluun
Työpaikkailmoituksesi ei ole valmis Google for Jobs - palveluun. Valmistaudu nyt
Valmiina Google for Jobs-palveluun
Koska linkkiä ei ole saatavilla, emme voineet tarkistaa, onko olemassa vastaavia skeematietoja.
Työnhakijat saatavilla
Hyvä alku. Kiinnostuneet etsivät aktiivisesti työpaikkailmoituksia osoitteesta "" Google for Jobs - palvelussa.
Julkaiseminen mahdollista
Työpaikkailmoituksia on mahdollista julkaista "" - osiossa.
Rekisteröidy nyt
Luo tili nyt ja saat 10% alennuksen kaikista paketeista. Näin voit hyödyntää Google for Jobsin tarjoamat mahdollisuudet täysimääräisesti.
' takaisin
Kaikki tiedot lähetetään salattuna.
Ilmainen työnantajaprofiili
Luo työnantajaprofiilisi nyt sitoumuksetta ja maksutta.
Seuraava ...